REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/o2WH3PSYeNxeFWZkXd-0/82dcceb1785ae2eff400c5ee340683.jpeg)
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Jednoduchý kysnutý pudingový koláč
Recept na jednoduchý kysnutý pudingový koláč, ktorý voláme "pudingáč".
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto:
- 500 g hladká múka
- 200 ml mlieka
- 100 g cukru
- 100 g masla
- 1 ks vajce
- štipka soli
Pudingová plnka:
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 500 ml mlieka
- 3 pl cukru
Na potretie:
- 1 ks vaječné žĺtko
- olej
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
V miske zmiešame múku, droždie, cukor a soľ. Pridáme vlažné mlieko, vajce a roztopené maslo. Zmes spracujeme na hladké cesto a necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
2. Krok
Medzitým si pripravíme puding podľa návodu na obale s tým, že použijeme len 500 ml mlieka a 3 PL cukru. Puding necháme vychladnúť.
3. Krok
Kysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme ich, natrieme pudingom, zrolujeme a navzájom zatočíme.
4. Krok
Takto zapletený kysnutý koláč s pudingom preložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a pečieme ho v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 25 minút.
5. Krok
Pred pečením ho nezabudnite potrieť žĺtkom a po upečení zas olejom.