Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Jednoduchý pudingoš
Ingrediencie
Cesto
- 90 dkg hladká múka
- 10 dkg práškového cukru
- 1 kocka droždia
- 4 dcl mlieka
- 5 pl oleja
- 1 bal vanilínového cukru
- 1 bal kypriaci prášok
- Štipka soľ
- 2 vajcia
Plnka
- 1⁄2 l mlieka
- 2 bal čokoládových pudingov
- 4 pl kakao
- 25 dkg kryštálový cukor
- 25 dkg palmarínu
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding podľa návodu. Do mierne vychladnutého pudingu primiešame Palmarín a kakao, dobre vymiešame a necháme vychladnúť.
Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, kvasníc a trošky cukru. Do misy si dáme múku, kvások a všetky ostatné suroviny na cesto. Vypracujeme hladké cesto.
Cesto rozelíme na 6 častí. Každú časť vyvaľkáme na tenko. Potrieme ju pripraveným pudingom. Na každý víde asi 3 PL plnky.
Teraz pláty zrolujeme. Zavinuté pláty si spojíme na konci dokopy a pr8eložíme si ich cez seba. Zapletieme akokeby vrkoč. Vždy z troch závinov.
Teraz si ich preložíme na papier na pečenie na plech. Necháme ich vykysnúť apsoň 30 minút. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov kľudne aj 40 minút aby bolo cesto upečené. Radšej aj dlhšie.