REKLAMA
Jednoduchý recept na jablkové mafiny
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 250 g hladká múka
- 2 čl kypriaci prášok
- 1⁄2 čl sóda bikarbóna
- 50 g orechy nasekané
- 50 g čokoláda nahrubo nastrúhaná
- 250 g kyslé mlieko
- 1 ks vajce
- 120 g kryštálový cukor
- 100 ml olej
- 100 g postrúhané jablká
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
Do misy dáme múku, kypiraci prášok, sódu bikarbónu, orechy, čokoládu a premiešame. V druhej mise prirpavíme hmotu z acidofilného mlieka, vajca, cukru, oleja a nahrubšie postrúhaných jabĺk. Do pripravenej hmoty postupne za stáleho miešania pridáme sypkú zmes. Vznikne polohusté cesto, ktoré rozdelíme do pripraveného plechu na mafiny (12 jamiek, ktoré vymastíme a vysapeme múkou, alebo použijeme papierové alebo silikónové košíčky).