REKLAMA
Zdroj: Gettyimages
Jednoduchý recept na zaváranú cuketu pod mäso
Keď je bohatá sezóna cukety, ako toto leto, odporúčam ju zavariť v sladkokyslom náleve ako čalamádu. Vynikajúca dobrota pod mäso, ako príloha alebo šalát.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
7
- 1⁄2 dcl ocot
- studená voda
- 1 cuketa
- 1 mrkva
- 1 cesnak
- 3 guličky nového korenia
- 3 guličky mleté čierne korenie
- 1 kl kryštálového cukru
- 1 kl soli
- 2 sacharidy
- čerstvý kôpor alebo petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Cuketu a mrkvu nakrájame na kocky. Ak je cuketa väčšia, odporúčam ošúpať kožu. Cibuľu nakrájame na menšie plátky a cesnak len ošúpeme.
2. Krok
Do zavaraninových fliaš dáme korenie, soľ, cukor a sacharidy. Následne fľaše plníme zmesou zeleniny na striedačku, pridáme tiež cesnak a bylinky.
3. Krok
Zalejeme octom a studenou vodou, ktorú nie je potrebné prevárať, až po vrch fľaše. Uzavrieme a sterilizujeme 10-15 minút. Čas záleží od veľkosti zaváraninovej fľaše, takže pri 0,75l stačí 10-15 minút od bodu varu.