REKLAMA
Zdroj: RitaE from Pixabay
Jelení guláš so zemiakmi
Tradičný slovenský recept na jelení guláš so zemiakmi. Jeho príprava je trochu časovo náročná, ale výsledok stojí za to.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Guláš
- 500 g jelenie mäso
- 2 kus veľká cibuľa
- 2 kus strúčiky cesnaku
- 2 kus mrkva
- 1 kus paprika
- 2 čajové lyžičky mletá paprika
- 1 kus bobkový list
- 2 čajové lyžičky soľ
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 2 polievkové lyžice olej
Zemiaky
- 1 kg zemiaky
- 2 čajové lyžičky soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Na panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak až do zlatista.
2. Krok
Pridáme mäso a necháme ho orestovať zo všetkých strán. Potom pridáme nakrájanú mrkvu a papriku.
3. Krok
Pridáme bobkový list, mletú papriku, soľ a korenie.
4. Krok
Zalejeme vodou a necháme pod pokrievkou dusiť 2 hodiny.
5. Krok
Medzitým olúpeme zemiaky, nakrájame na kúsky a uvaríme ich spolu s gulášom.