REKLAMA
Zdroj: Canva
Jemná bábovka
Nadýchaná bábovka, ktorá je jemná ako pavučinka. Výborne chutí so šľahačkou a posypaná grankom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 300 g polohrubá múka
- 180 g práškový cukor
- 100 ml mlieko
- 100 ml olej
- 5 ks vajce
- 2 pl kakao
- práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtok.
2. Krok
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
3. Krok
Žĺtky vymiešame s cukrom. K zmesi pridáme mlieko, olej, prášok do pečiva a múku.
4. Krok
Nakoniec zľahka vareškou primiešame do cesta vyšľahaný sneh a cesto rozdelíme na 2 polovice.
5. Krok
Formu na pečenie bábovky vymastíme a posypeme múkou.
6. Krok
Jednu časť cesta nalejeme do formy. Druhú časť zmiešame s kakaom a nalejeme ju na bielu časť cesta.
7. Krok
Takto pripravenú jemnú bábovku, ktorá má nadýchané cesto ako pavučinka pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 50 minút.