REKLAMA
Jemné kysnuté rožteky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
- 1 hrnček mlieka
- 1⁄2 droždia
- 3 pl trstinového cukru
- 21⁄2 hrnček hladkej múky
- 11⁄2 vajce hrnček masla
- Štipka soli
- plnka lekvár mak orechy
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Do vlažného mlieka pridáme droždie a cukor. Necháme 10-15min zakryté odpočívať.
2. Krok
V druhej miske si pripravíme všetky sypké suroviny.
3. Krok
Pridáme rozpustené maslo, mlieko s droždím a vajíčko. Vypracujeme cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto.
4. Krok
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti, vyvaľkáme do kruhu, rozdelíme na 6 častí, naplníme plnkou a zrolujeme do tvaru rožteka.
5. Krok
Poukladáme a plech, potrieme vajíčkom a pečieme cca 15-20min pri 180°.