Jemný kakaový koláč z jogurtu s jahodami
Rýchly, fantasticky chutný koláč bez vajec. Jeho príprava je strašne jednoduchá a výsledok fantastický 👍 Robievam ho už roky, je jeden z našich najobľúbenejších. Úžasný je okrem jahôd aj s iným ovocím!
Ingrediencie
Suroviny
- 700 g biely jogurt
- 400 g hladká múka
- 350 g kryštálový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 2 dl olej
- 4 pl kakao
- 2 kl kypriaci prášok
- 1⁄2 kl soľ
- podľa potreby jahoda
Na posypanie
- 1 vanilkový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Jogurt zmiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme polovicu múky, ktorú sme už vopred zmiešali s kakaom, soľou a sóda bikarbónou a dobre vymiešame, aby v ceste neboli hrčky. Následne vmiešame polovicu oleja, potom zvyšnú múku a nakoniec znova olej🙂 Zakaždým treba cesto dobre premiešať.
Cesto vylejeme na olejom vytretý a múkou poprášený plech. Poukladáme jahody a vrch dobre posypeme vanilkovým cukrom. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 30-35 minút. Treba si to sledovať a urobiť skúšku ihlou👍 Môj plech má veľkosť 35x25 cm.
Koláč je výborný, jemný, mäkučký a vláčny🥰 Naozaj ho odporúčam, je to úžasne chutná rýchlovka, ktorú môžete upiecť hocikedy s rôznym ovocím, alebo aj bez len tak posypaný práškovým cukrom🙂 Prajem dobrú chuť !