REKLAMA
Jesenný šalát
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Suroviny
- 2 kus jablko
- 300 g červená kapusta
- 100 g vlašské orechy
- 60 g hrozienka
- 150 g syr stilton
- petržlen
Dressing z jablčného octu
- 3 polievková lyžica jablčný ocot
- 3 polievková lyžica citrónová šťava
- 100 ml olivový olej
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Jablká umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadierok a rozdelíme ich na štvrtiny. Umytú kapustu tiež rozdelíme na 4 časti a spolu s jablkami ju nakrájame na tenké plátky, približne 2mm hrubé. Vlašské orechy nasekáme nadrobno.
2. Krok
Hrozienka na 5 minút namočíme do horúcej vody, následne ich scedíme. Syr nakrájame na plátky, alebo ho rozdrobíme v prstoch. Petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.
3. Krok
Dresing: všetky potrebné suroviny dáme do misy a zmes šľaháme dovtedy, kým sa suroviny nespoja.
4. Krok
Plátky kapusty, jablká, petržlenovú vňať a rehydratované hrozienka zmiešame v hlbšej mise s pripraveným dressingom. Tesne pred podávaním šalát posypeme nasekanými orieškami a syrom.