REKLAMA

Zdroj: Canva

Kalamaria

Recept na grécke jedlo Kalamaria. Sú to plnené kalamáre.

REKLAMA
Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Recept nájdeš v tomto článku

Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg kalamárov Pridané do
  • 5 ks veľkých paradajok Pridané do
  • 100 ml olivového oleja Pridané do
  • 1 ks veľkú cibuľu Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 12 lyžičky mletej papriky Pridané do
  • 1 pohár bieleho vína Pridané do
  • 1 hrnček čerstvo nasekaného petržlenu Pridané do
  • štipka červenej papriky Pridané do
  • štipka čierneho korenia Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Kalamáre očistime a nakrájame na tenké kolieska. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.

2. Krok

Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich.

3. Krok

Potom pridáme kalamáre s paprikou a orestujeme ich z oboch strán. Osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou.

4. Krok

Paradajky nakrájame na drobné kúsky a pridáme na panvicu spolu s bielym vínom. Varíme ich na miernom ohni 20 minút.

5. Krok

Nakoniec pridáme čerstvo nasekaný petržlen a necháme ešte 2 minúty povariť. Skontrolujeme, či je potrebné pridať soľ alebo korenie a podávame teplé.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4608 receptov

Mäsité jedlá

2175 receptov

Večera

4313 receptov

Raňajky

1351 receptov

Zaváranie

145 receptov

Mascarpone

330 receptov

Cestoviny

519 receptov