REKLAMA
Zdroj: Canva
Kalamaria
Recept na grécke jedlo Kalamaria. Sú to plnené kalamáre.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg kalamárov
- 5 ks veľkých paradajok
- 100 ml olivového oleja
- 1 ks veľkú cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 1⁄2 lyžičky mletej papriky
- 1 pohár bieleho vína
- 1 hrnček čerstvo nasekaného petržlenu
- štipka červenej papriky
- štipka čierneho korenia
- Soľ podla chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Kalamáre očistime a nakrájame na tenké kolieska. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
2. Krok
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich.
3. Krok
Potom pridáme kalamáre s paprikou a orestujeme ich z oboch strán. Osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou.
4. Krok
Paradajky nakrájame na drobné kúsky a pridáme na panvicu spolu s bielym vínom. Varíme ich na miernom ohni 20 minút.
5. Krok
Nakoniec pridáme čerstvo nasekaný petržlen a necháme ešte 2 minúty povariť. Skontrolujeme, či je potrebné pridať soľ alebo korenie a podávame teplé.