Zdroj: Alexander Raths via Adobe Stock
Kapor modrý na babičkin spôsob
Kapor modrý je tradičné nemecké jedlo, ktoré sa často podáva na Vianoce. Kapor sa varený v korenistom vývare a potom sa podáva v špeciálnej modrej omáčke. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj zdravé, pretože kapor je bohatý na omega-3 mastné kyseliny.
Ingrediencie
Pre kapra
- 1 Kus čerstvý kapor
- 2 l voda
- 250 ml ocot
- 2 Kus cibule
- 5 Kus Peprové zrná
- 2 Kus bobkové listy
- 1⁄2 zväzok petržlen
Pre omáčku
- 250 ml Kaprový vývar
- 125 g maslo
- 50 g Múka
- 1 Polievková lyžica citrónová šťava
- 2 Vaječný žĺtok Majitelia
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť kapor modrý, najprv pripravte kapra. Očistite a ošúpte rybu. Potom rybu nakrájajte na približne 5 cm hrubé rezance.
V hrnčeku priveďte vodu, ocot, cibuľu, celé korenie, bobkové listy a peteršilku do varu.
Kapríka vložte do vriacej polievky a nechajte ho v ňom asi 20 minút.
Na prípravu omáčky, v panvici roztopiť maslo a primiešať múku. Potom pridať kaporový vývar a citrónovú šťavu. Omáčku doladiť vajcovými žĺtkami. Tradičný recept "Kapor na modro" je pripravený na podávanie!
Podávajte kapra s omáčkou. Dobrú chuť!