REKLAMA

Zdroj: Alexander Raths via Adobe Stock

Kapor modrý na babičkin spôsob

Kapor modrý je tradičné nemecké jedlo, ktoré sa často podáva na Vianoce. Kapor sa varený v korenistom vývare a potom sa podáva v špeciálnej modrej omáčke. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj zdravé, pretože kapor je bohatý na omega-3 mastné kyseliny.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Pre kapra

  • 1 Kus čerstvý kapor Pridané do
  • 2 l voda Pridané do
  • 250 ml ocot Pridané do
  • 2 Kus cibule Pridané do
  • 5 Kus Peprové zrná Pridané do
  • 2 Kus bobkové listy Pridané do
  • 12 zväzok petržlen Pridané do

Pre omáčku

  • 250 ml Kaprový vývar Pridané do
  • 125 g maslo Pridané do
  • 50 g Múka Pridané do
  • 1 Polievková lyžica citrónová šťava Pridané do
  • 2 Vaječný žĺtok Majitelia Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Ak chcete pripraviť kapor modrý, najprv pripravte kapra. Očistite a ošúpte rybu. Potom rybu nakrájajte na približne 5 cm hrubé rezance.

2. Krok

V hrnčeku priveďte vodu, ocot, cibuľu, celé korenie, bobkové listy a peteršilku do varu.

3. Krok

Kapríka vložte do vriacej polievky a nechajte ho v ňom asi 20 minút.

4. Krok

Na prípravu omáčky, v panvici roztopiť maslo a primiešať múku. Potom pridať kaporový vývar a citrónovú šťavu. Omáčku doladiť vajcovými žĺtkami. Tradičný recept "Kapor na modro" je pripravený na podávanie!

5. Krok

Podávajte kapra s omáčkou. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov