REKLAMA
Zdroj: Dar1930 from Getty Images
Kapor na masle
Toto jedlo - kapor na masle - je pre mňa neodmysliteľne spojené s Vianocami a tradične sa objavuje na našom štedrovečernom stole.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kus Kapor
- 150 g maslo
- citrónová šťava
- čerstvý kôpor
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Kapor sa najprv umyje a vypitvá. Po očistení ho osolím a okorením.
2. Krok
Potom kapra potriem citrónovou šťavou, ktorá dodá mäsu sviežu a mierne kyslú chuť. Potom kapra nechám asi 15 minút odležať.
3. Krok
Medzitým predhrejte rúru na 200 °C. Po čakaní potriem kapra rozpusteným maslom a vložím ho do rúry. Pečiem ho asi hodinu a pol, kým nie je zlatistý. Počas pečenia kapra občas potieram maslom a jeho vlastnou šťavou, aby mäso zostalo šťavnaté.
4. Krok
Po vytiahnutí z rúry kapra posypem čerstvým kôprom a podávam so zeleninou a zemiakmi.