REKLAMA

Zdroj: Dar1930 from Getty Images

Kapor na masle

Toto jedlo - kapor na masle - je pre mňa neodmysliteľne spojené s Vianocami a tradične sa objavuje na našom štedrovečernom stole.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kus Kapor Pridané do
  • 150 g maslo Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • čerstvý kôpor Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Kapor sa najprv umyje a vypitvá. Po očistení ho osolím a okorením.

2. Krok

Potom kapra potriem citrónovou šťavou, ktorá dodá mäsu sviežu a mierne kyslú chuť. Potom kapra nechám asi 15 minút odležať.

3. Krok

Medzitým predhrejte rúru na 200 °C. Po čakaní potriem kapra rozpusteným maslom a vložím ho do rúry. Pečiem ho asi hodinu a pol, kým nie je zlatistý. Počas pečenia kapra občas potieram maslom a jeho vlastnou šťavou, aby mäso zostalo šťavnaté.

4. Krok

Po vytiahnutí z rúry kapra posypem čerstvým kôprom a podávam so zeleninou a zemiakmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov