Zdroj: Pixabay : Einladung_zum_Essen
Kapusta Savoy so zemiakmi a slaninou
Úžasne jednoduchý, ale chutný šalát z kapusty je niečo, čo vždy podávam svojej rodine, keď klesne teplota. Toto jedlo je pripravené z čerstvej kapusty a aromatických korenín a je skutočnou pochúťkou. Našťastie, s týmto receptom je ťažké urobiť chybu, pretože ingrediencie a kroky sú zrozumiteľné a jednoduché na dodržiavanie. Tu je recept, ktorý vždy používam.
Ingrediencie
- 1 stredne veľké Kapusta Savoy
- 2 rez paprika
- 2 Cibuľa
- 200 g Slanina alebo údené tofu
- 500 g zemiaky
- Soľ, korenie Muškátový oriešok
- 2 Polievková lyžica olivový olej
- 300 ml zeleninový bujón
- Voliteľne: granátové jablko
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že kapustu nakrájate na malé kúsky. Je to dôležitý krok, pretože menšie kúsky skracujú čas varenia a jedlo je rovnomernejšie. Očistite papriku, cibuľu a zemiaky a nakrájajte ich na kúsky.
Pred pridaním slaniny alebo údeného tofu rozohrejte vo veľkej panvici olivový olej a opečte ho do chrumkava. Podľa mojich skúseností je lepšie pridať slaninu až teraz, pretože celému pokrmu dodá úžasnú chuť.
Pridajte cibuľu a smažte ju, kým nie je priesvitná. Potom pridajte papriku a zemiaky a smažte niekoľko minút. Teraz pridajte kapustu a po niekoľkých ďalších minútach prilejte zeleninový vývar.
Kapustu nechajte dusiť asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Počas varenia pridajte korenie, aby ste jedlu dodali extra chuť. Odporúčam dochutiť soľou a korením až na konci, pretože slanina už môže byť veľmi slaná.
Na záver posypte panvicu s kapustou voliteľnými semienkami granátového jablka.