Kapustová polievka s údeným mäsom
Polievka s rôznym mäsom a hríbami,bez múky .Výborná k zemiakovým plackám,alebo zemiakovej babe.
Ingrediencie
- 500 g údené rebro
- 50 g sušený hríb
- 540 g kyslá kapusta
- 1 klobása
- 260 g krkovička
- 1 veľká cibuľa
- 30 g údená slanina
- 20 g bravčová masť
- 200 g zemiak
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá paprika sladká
- drvená rasca
- 2650 voda
- 10 g prelisovaný strúčik cesnaku
Najnovšie letáky
Postup
Do väčšieho hrnca si dáme variť údené rebrá, alebo iné údené mäso s časťou vody.Uvaríme do mäkka, mäso vyberieme necháme vychladnúť a nakrájame.
Do vody v ktorom sa nám varili údené mäso dáme kapustu,pridáme čierne korenie,soľ,drvenú rascu,červenú papriku mletú ,klobásku na kolieska nakrájanú a zakryté varíme. Sušené hríby umyjeme a necháme chvíľku vo vode namočené ,keď zmäknú pridáme ich do kapusty.
Do panvice dáme nadrobno nakrájanú slaninku a trošku bravčovej masti, osmahneme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.Ak cibuľa trošku zhnedne pridáme na kocky nakrájanú krkovicu a spolu zakryté udusíme. Ak mäso zmäklo pridáme ho ku kapuste.Zemiaky nakrájané na kocky ,uvaríme a spolu s vodou nalejeme do kapusty tiež.
Doplníme vodou podľa potreby, pridáme údené nakrájané mäso,popučené strúčky cesnaku,dosolíme ,dochutíme a spolu chvíľku povaríme. Podávame so zemiakovými plackami lebo babou.