Kardinál rezy
Perfektné kardinál rezy so smotanovou plnkou.
Ingrediencie
Cesto
- 6 ks vaječných bielok
- 6 ks vaječných žĺtok
- 2 ks vajce
- 1⁄2 šálky kryštálový cukor
- vanilkový struk
- hladká múka
Plnka
- 1 ks vanilkový stru
- 1 ks citrón
- brusinkový džem
- smotana na šľahanie
- práškový cukor
- stužovač šľahačky
Najnovšie letáky
Postup
Žĺtky oddelíme od bielok. K žĺtkam pridáme celé 2 vajíčka.
Zdroj: Youtube
Bielky vyšľaháme v kryštálovým cukrom na tuhý sneh.
Zdroj: Youtube
Plech vystelieme papierom na pečenie a bielkovú zmes naplníme do cukrárenského vrecka. Pomocou vrecka nastriekame pásiky na plech.
Zdroj: Youtube
Trúbu predhrejeme na 160°C.
Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým strukom a cukrom.
Zdroj: Youtube
Žĺtkovú zmes zmiešame zľahka s múkou.
Žĺtkovú zmes naplníme do druhého cukrárenského vrecka a nastriekame ju pomedzi bielkovú zmes.
Takto pripravené cesto na kardinál rezy posypeme práškovým cukrom a dáme ho piecť na 25 minút.
Medzitým si pripravíme krém. Smotanu vyšľaháme so stužovačom, práškovým cukrom a vanilkovým strukom.
Z cesta odlepíme papier na pečenie a potrieme ho džemom.
Zdroj: Youtube
Na na džem nanesieme plnku a položíme na ňu druhý plát.
Zdroj: Youtube
Kardinál rezy posypeme práškovým cukrom.