REKLAMA
Karfiolová krémová polievka
Jemná krémová polievka, v kombinácii s baconom chutí výborne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 280 g karfiol
- 1 kus zelerová vňať
- 1⁄2 kocky zeleninový bujón
- 150 ml nízkotučné mlieko
- 350 ml voda
- 2 plátky slanina
- podľa chuti strúhaný light syr
- podľa chuti soľ
- podľa chuti korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Vodu dáme vrieť, pridáme bujón, podľa chuti soľ, korenie. Do vriacej vody dáme na ružičky rozobratý karfiol a stonku zeleru, povaríme ( al dente, nie do mäkka ).
2. Krok
Všetko pomixujeme na hladko.
3. Krok
Prilejeme mlieko a za občasného miešania pár minút spolu povaríme.
4. Krok
Bacon opečieme / bez oleja, na suchej panvici. Hotovú polievku podávame s opekaným baconom a strúhaným light syrom... Alebo podľa chuti.
5. Krok
Dobrú chuť 🙂