REKLAMA
Karfiolové placky
Chutná karfiolová alternatíva klasických zemiakových placiek, na ktorej si pochutnajú aj odporci karfiolu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 1 kus karfiol
- 2 kus mrkva
- 2 kus vajce
- 3 strúčiky cesnak
- 1 kus jarná cibuľa
- 1 polievková lyžica petržlen
- 2 čajová lyžička soľ
- 1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 4 polievková lyžica strúhanka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Karfiol si očistíme, nakrájame a dáme variť do vody.
2. Krok
Keď je karfiol mäkký, scedíme ho a na jemnom strúhadle nastrúhame spolu s mrkvami.
3. Krok
K zmesi pridáme vajíčka, strúhanku, prelisovaný cesnak a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku s petržlenovou vňaťkou.
4. Krok
Všetko spolu premiešame. Ak je zmes príliš riedka, tak ešte prisypeme strúhanku.
5. Krok
Osolíme a okoreníme, prípadne dochutíme ešte podľa seba inými bylinkami.
6. Krok
Na panvici si rozpálime olej a vysmážame malé placky z oboch strán do zlatista.
Super trochu zdravšia alternatíva ku klasike