Zdroj: Black Lollipop from Getty Images
Kávová vodka
Túto kávovú vodku som prvýkrát pripravila na narodeninovú oslavu mojej kamarátky, ktorá je veľkou milovníčkou kávy. Napadlo mi, že spojenie jeho dvoch obľúbených vecí - kávy a vodky - by bolo perfektným darčekom. A nemýlila som sa! Kávová vodka vyvolala na oslave vlny a teraz je povinnou výbavou na každom stretnutí s priateľmi. Myslím, že tento recept osloví každého milovníka silnej kávy a dobrého alkoholu.
Ingrediencie
- 200 ml čerstvo uvarená silná káva
- 1 l Liehoviny
- 2 lyžice cukor
- 1 čajová lyžička Vanilkový extrakt (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Začnite prípravou silnej kávy.
Až po uvarení kávy, kým je ešte horúca, pridajte cukor a dôkladne premiešajte, aby sa rozpustil.
Keď sa káva s cukrom usadí, pridajte do nej vanilkovú tyčinku alebo vanilkový extrakt.
Ďalším krokom je spojenie kávy s vodkou. Kanvicu, v ktorej budete zmes pripravovať, vopred namočte do horúcej vody, aby sa alkohol lepšie spojil s kávou.
Všetko dôkladne premiešajte a nalejte do čistej fľaše. Pravidlom je, aby fľaša bola vzduchotesná.
Teraz zostáva len čakať. Kávová vodka by mala macerovať aspoň 2 a najlepšie 3 dni na tmavom a chladnom mieste. Užitočným trikom je jemné pretrepávanie fľaše každý deň.
Po uplynutí požadovaného času je vodka pripravená na pitie, ale vždy sa oplatí skontrolovať, či vám chutí. Ak je príliš silná, môžete pridať trochu vody alebo menej kofeínovej kávy, a ak je príliš slabá, pridajte viac vodky.