Kelová polievka so zemiakmi
Lahodná krémová kelová polievka so zemiakmi, krutónmi a kyslou smotanou.
Ingrediencie
- 6 plátkov slanina
- 4 ks zemiak
- 1 ks Cibuľa
- 4 parmezán
- 1 ks šťava z polovice citróna
- 10 šálok zeleninový vývar
- 1 zväzok kapusta
- 1 pl maslo
- 2 cesnak
- 1 ks pór
- kyslá smotana
- čerstvé oregano
- olej
- soľ a korenie
- krutóny
Najnovšie letáky
Postup
Do hrnca nalejeme trochu oleja a pridáme maslo. Necháme ho roztopiť.
Slaninu nakrájame na kocky a pridáme k maslo. Pečieme ju 3 až 4 minúty za stáleho miešania.
Zdroj: Youtube
Potom pridáme do hrnca nakrájanú cibuľu a cesnak a tiež ich orestujeme.
Zdroj: Youtube
Po 5 minútach varenia prilejeme do hrnca zeleninový vývar.
Zdroj: Youtube
Do polievky pridáme zopár kvapiek citrónovej štavy.
Zdroj: Youtube
Následne pridáme do polievky zemiaky a kel. Polievku varíme na slabom ohni 25 až 30 minút. Podľa chuti ju osolíme a okoreníme.
Medzitým ako sa kelová polievka varí, si pripravíme kelové lupienky. Do misky vložíme trochu kelu a polejeme ho olivovým olejom. Ochutíme soľ a korením. Takto pripravený kel dáme piecť do rúry alebo do hriankovača na 200°C okolo 5 minút.
Zdroj: Youtube
Polievku zmixujeme ručným mixérom.
Zdroj: Youtube
Polievku dozdobíme krutónmi, kapustovými lupienkami, oreganom a kyslou smotanou.