Kinder bueno cheesecake v bielej verzii
Populárny cheesecake
Ingrediencie
Korpus
- 150 g maslové sušienky
- 90 g maslo
Plnka
- 500 g jemný tvaroh
- 200 g kyslá smotana
- 160 g práškový cukor
- 1 ks vajce
- pár kvapiek vanilkového extraktu
- 1 pl hladká múka
- 70 g nugátové maslo
Ganache
- 100 g biela čokoláda
- 75 ml šľahačková smotana
Najnovšie letáky
Postup
Maslové sušienky dáme do sekáčika, zomelieme a pridáme k nim roztopené maslo. Hmotu rovnomerne na dno formy.
Formu použijeme 24 cm a na dno (len dno) dáme papier na pečenie.
Plnku pripravíme tak, že do väčšej nádoby dáme všetky suroviny a vymiešame ručným mixérom. Rovnomerne nanesieme na korpus a dáme piecť do predhriatej rúry na 150-160 C asi na 35 minút. Počas pečenia sledujeme a keď okraje chytia zlatistú farbu , je upečený.
Po upečení ho asi hodinu necháme v pootvorenej rúre aby nepraskol. Následno ho vyberieme, necháme chladnúť v izbovej teplote a medzitým si pripravíme ganache.
Smotanu necháme zohriať na miernej teplote, pridáme bielu čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Následne rovnomerne nalejeme na cheesecake a udrieme formou zopár krát o pracovnú dosku aby sme nemali bublinky. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, najlepšie cez noc. Po stuhnutí ozdobíme mliecnou čokoládou a kinder bueno.