Kinder & Milky way cheesecake
Chystáte cheesecake pre oslávenca? Doplňte ho o jeho obľúbenú sladkosť.
Ingrediencie
Sušienkový základ
- 200 g kakaové venčeky
- 70 g maslo
Krém
- 500 g jemný tvaroh
- 250 g mascarpone
- 200 g kyslá smotana
- 2 ks vajcia
- 2 pl hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 2 pl kakao
- 3 ks milky way
- 3 ks kinder maxi
Poleva
- 100 g Horká čokoláda
- 100 ml smotana na šľahanie
Na ozdobenie
- Deti a Milky way sladkosti
Najnovšie letáky
Postup
Venčeky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť premixujeme. Zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne poutláčame po dne. Dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 8 minút.
Tvaroh a mascarpone krátko vyšľaháme. Pridáme smotanu a po jednom zašľaháme vajíčka. Následne pridáme múku a cukor. Všetko spolu prešľaháme.
Krém rozdelíme na 2 časti. Do jednej primiešame kakao.
Na predpečený základ rozotrieme kakaovú časť.
Na ňu rozložíme na menšie kúsky nakrájané sladkosti kinder a milky way.
Na vrch rozotrieme svetlú časť krému.
Pečieme pri teplote 155 stupňov 50 minút. Počas pečenia dáme na dno rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu.
Čokoládu nalámeme do misky. V hrnci zohrejeme smotanu. Smotanou zalejeme čokoládu a miešame pokiaľ vznikne hladká poleva. Polevu rozotrieme na vychladnutý cheesecake. Takto pripravený ho odložíme do chladničky, ideálne cez noc.