REKLAMA
Zdroj: pixabay
Klasický domáci hovädzí vývar
Tradičná polievka na nedeľný obed.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Suroviny
- 1 špiková kosť
- 300 g hovädzie mäso
- 200 g hovädzie rebro
- 3 ks mrkva
- 2 ks petržlen
- 1⁄2 ks zeler
- 1 kaleráb
- 1 ružička karfiol
- 6 ks ružičkový kel
- 1 paradajka
- 3 Stonky libeček
- 3 zrná pimiento
- 8 zrniek mleté čierne korenie
- soľ
Cestoviny
- cestoviny
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Zoberieme si veľký polievkový hrniec.
2. Krok
Očistíme si všetky druhy zeleniny a prekrojíme na menšie kúsky. Vložíme ich do hrnca.
3. Krok
Pridáme umyté mäso, korenie a soľ.
4. Krok
Dáme variť na mierny oheň. Polievka by nemala vrieť. Z polievky musíme odoberať bielu penu. Varíme pokiaľ nie je mäso úplne mäkké.
5. Krok
Hotovú polievku precedíme a nakrájame do nej uvarenú zeleninu a mäso. Pridáme aj uvarené rezance podľa návodu.