Zdroj: Pixabay: congerdesign
Klasický vianočný koláč
Tradičný bohatý a ovocný vianočný koláč, ktorý je perfektný pre sviatočné obdobie. Chuť tohto koláča v každom vyvoláva sviatočnú atmosféru.
Ingrediencie
- 250 gms krupicového cukru
- 250 gms nesolené maslo
- 250 gms Sušené zmiešané ovocie
- 250 gms Kypriaci múka
- 2 lyžičky Mleté korenie
- 4 kusy Veľké vajcia
- 2 pl brandy
- 50 gms mandle
- 50 gms Glazované čerešne
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte svoju rúru na 150C/130C ventilátor/plynový chrbát 2. Vystelite 20 cm okrúhlu formu na koláč pečacím papierom.
V veľkej mise zmiešajte cukor a maslo, kým nezískate nadýchanú zmes.
Postupne pridávajte vajíčka, jedno po druhom, dobre šľahajte po každom pridaní.
Pridajte múku a korenie, potom to vmiešajte kovovou lyžicou spolu s miešaným ovocím, orechmi a čerešňami.
Zmes nalejte do prípraveného plechu a povrch vyrovnejte chrbtom lyžice.
Pečte 3 hodiny alebo kým vložená špajdľa do stredu koláča nevyjde čistá. Ak sa vrch rýchlo hnedne, prikryte ho kúskom pečiaceho papiera.
Raz upečené, nechajte to vychladnúť vo forme, potom vyberte a zabaľte do pečiaceho papiera. Je to teraz pripravené na uskladnenie až do Vianoc. Alebo je torta pripravená na zdobenie, ak sa rozhodnete tak urobiť. Dobrú chuť!