Zdroj: Canva
Klasický zemiakový šalát s cibuľou na kyslo
Zemiakový šalát na kyslo bez majonézy
Ingrediencie
- 1 kg menšie zemiaky
- 2 ks červená cibuľa
- Zelená cibuľka
- 3 dl vlažná voda
- 2 pl ocot
- 2 pl rastlinný olej
- 2 pl kryštálový cukor
- 2 pl horčica
- soľ
- mleté čierne korenie
- bokový list
- pimiento
- petržlen
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky v šupke vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme lyžičku soli a privedieme k varu. Varíme zhruba 20 minút alebo kým sa dajú vidličkou ľahko prepoliť.
Zemiaky scedíme, necháme kompletne vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky alebo krúžky.
Zálievku na zemiaky pripravíme z vody, octu, oleja, cukru, horčice, soli a korenia. Všetko spolu vymiešame. Zálievku si dáme do menšieho hrnca, pridáme jeden bobkový lista a dve-tri guličky nového korenia. Privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 10 minút, kým sa nezredukuje asi na polovicu objemu.
Nakoniec vytiahneme bokový list i nové korenie, pridáme do nej najemno nasekanú cibuľu a spolu povaríme ešte asi 1 minútu.
Horúcou zálievkou prelejeme uvarené zemiaky a pridáme nesekanú petržlenovú vňať a jarnú cibuľku. Premiešame a uložíme do chladu aspoň na 12 hodín.