Zdroj: svetlana_may from GettyImages
Klobásy v lístkovom cestíčku Detská párty Recept
Je to jednoduché, ale chutné jedlo, ktoré sa vždy stane hitom mojej rodiny. Tento recept som pripravila už nespočetnekrát a vždy je to veľký hit. Klobásky v lístkovom cestíčku sú chrumkavé a lahodné, ideálna príloha na piknik alebo detskú oslavu. Sľubujem, že táto pochúťka sa zakaždým zje za okamih!
Ingrediencie
- 12 Viedeň Klobásy
- 2 Balenia lístkové cesto
- 1 vajce
- Sezamové alebo makové semienka (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu receptu na klobásu v lístkovom cestíčku predhrejte rúru na 200 stupňov. Podľa mojich skúseností je správna teplota rúry rozhodujúca pre dokonalé vykysnutie lístkového cesta.
Lístkové cesto rozvaľkajte a nakrájajte na pásiky. Odporúčam, aby boli pásiky široké asi 2 cm - táto miera sa časom osvedčila.
Každú klobásu zabaľte do pásu lístkového cesta. Začnite na jednom konci klobásy a zrolujte pás lístkového cesta pod uhlom. Klobásy by mali byť úplne zakryté cestom.
Zabalené klobásy položte na plech na pečenie. Vždy používam papier na pečenie, aby sa nepriliehali k plechu.
Rozšľahajte vajce a šľahajte ho. Klobásy opatrne potrite rozšľahaným vajcom. Vďaka tomu získa lístkové cesto pri pečení pekný lesk.
Ak chcete, posypte klobásy sezamom alebo makom. Získajú tak skvelý vzhľad a dodajú im ďalší chuťový nádych.
Klobásky pečte v lístkovom cestíčku asi 15-20 minút alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Ku koncu pečenia ich pozorne sledujte, pretože každá rúra je trochu iná. Klobásky v lístkovom cestíčku podávajte na večierku ešte horúce z rúry. Môžete ich podávať s horčicou, kečupom alebo inou omáčkou, ktorú máte radi.