REKLAMA
Knedľa domáca parená

Knedľa domáca parená

Netradične ide do tohto cesta trošku oleja. ,,Knedľa sa nedrobí a je nadýchana,mäkka viac dní.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 kg múka polohrubá Pridané do
  • 2 čl soľ Pridané do
  • 1 čl kryštálový cukor Pridané do
  • 550 ml mlieko Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 42 g Kvasnice Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Najskôr si spravíme kvások:do časti vlažného mlieka si dáme cukor a rozdrobíme kvasnice. Necháme chvíľku nakysnúť.

2. Krok

Keď máme kvások nakysnutý pridáme k nemu ostatné suroviny:múku, olej,vajce, soľ,zbytok vlažného mlieka a vypracujeme hladké cesto.Necháme cca 1h-1,5 vykysnúť.

3. Krok

Cesto vylejeme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 4 bochníky. Necháme chvíľku podkysnúť.

4. Krok

Do hrnca si dáme vodu a parák,necháme vodu zovrieť a vložíme knedľu na parák(stiahneme oheň) ,ten pred tým potrieme olejom.Paríme cca 18minút.

5. Krok

Knedľa nám pekne narastie ,po parení ju popicháme vidličkou, vyberieme na tanier a potrieme olejom,alebo masťou. Necháme trošku vychladnúť a podávame.

6. Krok

Ak máme cesto tuhé môžeme pridať trošku mlieka .

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov