REKLAMA
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Kokosová roláda s mascarpone
Kokosová roláda s mascarpone jednoduchý dezert.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 350 g bielok
- 150 g práškový cukor
- Štipka soľ
- 180 g polohrubá múka
- 6 g kypriaci prášok
Krém
- 500 g mascarpone
- 120 g práškový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 100 g kokos
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Ako prvé si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
2. Krok
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny, postupne pridávame práškový cukor a šľaháme, kým nedostaneme tuhý, lesklý sneh. Vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a takto pripravené cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Krok
Cesto pečieme 15 minút. Upečené cesto vyberieme z rúry, ihneď stiahneme papier na pečenie a zrolujeme spolu s vlhkou utierkou do rolády.
4. Krok
Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme kokos a krém je hotový. Naplníme vychladnuté cesto, zrolujeme a vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Môžeme potrieť zvyškom krému a obsypať kokosom.