Kokosová torta raffaello originál
Rafaelo torta bez pečenia
Ingrediencie
- 1 l mlieko
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 2 Lyžice zemiakovej múky
- 8 g vanilkového cukru
- 3⁄4 šálky kryštálový cukor
- 360 g maslové sušienky
- 200 g mäkkého masla
- 200 g strúhaný kokosu
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do veľkého hrnca nalejte asi 800 ml mlieka a zvyšok nalejte do malej misky. Do mlieka v miske primiešame vanilkové pudingy a zemiakovú múku. Pomocou šľahača premiešame. Odložte bokom.
Zdroj: Youtube
Do hrnca pridajte vanilkový aj klasický cukor. Premiešame, na strednom ohni privedieme do varu a potom vlejeme pudingovú zmes. Hmotu na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým nezhustne.
Zdroj: Youtube
Odstráňte z tepla a ihneď prikryte hliníkovou fóliou. Odložte asi na 2-3 hodiny, aby úplne vychladla.
Zdroj: Youtube
Plech si vystelieme papierom na pečenie. Odložte bokom.
Zdroj: Youtube
Vo veľkej mise vyšľaháme mäkké maslo, kým nebude nadýchané. Postupne za stáleho šľahania pridávame pudingovú hmotu (asi 2 polievkové lyžice naraz). Nasypeme kokos, miešajte, kým sa nespojí.
Zdroj: Youtube
Asi 2 lyžice krému si odložíme na poslednú vrstvu. Asi 1/3 krému natrieme na sušienky. Položte ďalšiu vrstvu sušienok a potom pridajte 1/2 krému. Opakovať. Na poslednú vrstvu sušienok dáme zvyšné 2 lyžice. Posypeme kokosom.
Zdroj: Youtube
Odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny odležať. Nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť
Zdroj: Youtube