:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pOy5BsRpOuXc73mVN-sb/6517bf07fd6e50bf1dd317973e8a69.jpeg)
Kokosové ježe naopak
Ako deti sme tento koláčik zbožňovali 🧡 Mama ho robila vždy s bielym cestom a tmavou čokoládou, to bolo také klasické. Ja robievam na obmenu už roky aj takýto :-)
Ingrediencie
Na cesto
- 200 g hladká múka pšeničná
- 200 g cukor kryštálový
- 100 g mleté orechy
- 125 g maslo
- 100 ml mlieko
- 4 vajcia
- 3 pl kakao
- 2 pl jogurt
- 1 vanilka cukor
- 12 g kypriaci prášok
- trocha soli
Čokoládová poleva
- 150 g cukor práškový
- 125 g maslo
- 100 ml mlieko
- 100 g biela čokoláda
- strúhaný kokos
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Maslo s cukrom dobre vyšlaháme a do tej masy pridávame po jednom vajíčka. Ostatné prísady zašlaháme do masy striedavo. Okrem orechov, tie idú až naposledy. Cesto vylejeme na plech vytretý olejom a posypaný múkov. Cesto upečieme na 180°C asi 25-30 minút a následne necháme celkom vychladnúť.
Polevu si spravíme celkom jednoducho. Maslo s cukrom ohrievame kým sa nám nespustí, pridáme čokoládu a necháme tiež spustiť. Keďže je to velmi husté tak pridáme mlieko a chvílu celé ohrievame kým sa to pekne nespojí na polevu. Horúca poleva je ešte riedka, ale ako chladne tak bude hustnúť.
Vychladnuté cesto nakrájame na lubovolné štvorce a namáčame v jemne teplej už dostatočne hustej polevy a následne obalujeme v kokose. Najlepšie je koláčik nechať aspoň 2 dni odstáť, tým dostane inú chuť :-)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pOy5BsRpOuXc73mVN-sb/47d5723779fb190a1b67121ee5850e.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pOy5BsRpOuXc73mVN-sb/d818a2f82d058ad324a25793775f6f.jpeg)