Kokosový cheesecake s bielou čokoládou
Ingrediencie
Korpus
- 250 g sušienky
- 125 g kvalitného masla
Plnka
- 100 g biela čokoláda
- 250 g smotanový syr (cream cheese)
- 250 ml smotany na šľahanie
- 40 g práškový cukor
- 50 g kokos
Poleva
- 100 g biela čokoláda
- šľahačka
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky si rozdrtíme a vo väčšej miske zmiešame spolu s mäkkým maslom. Cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 6-10 minút (záleží od rúry).
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme bielu čokoládu. Mixérom si vyšľaháme smotanu na šľahanie pridáme smotanový syr, práškový cukor a rozpustenú bielu čokoládu. Na záver pridáme kokos a zľahka ručne premiešame. Plnku následne vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40 minút. Po vychladnutí si pripravíme polevu.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu a po lyžiciach pridávame smotanu na šľahanie aby nám vznikla mierne hustá poleva. Polevu vylejeme na vychladený cheesecake a dáme do chladničky odpočívať na 4 hodiny. Cheesecake ozdobíme podľa seba napríklad kokosom alebo hoblinami bielej čokolády a podávame.