Kokosový koláč s lesným ovocím
Skvelý recept pre milovníkov kokosu!
Ingrediencie
Na cesto potrebujeme
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 g kryštálový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajce
- 250 g hladká múka
- 1 kypriaci prášok
- 500 g mrazeného ovocia
Na mrveničku potrebujeme
- 100 g maslo
- 100 g kryštálový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 150 g strúhaný kokos
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si v mise vyšľaháme smotanu s cukrom, vanilkovým cukrom a vajíčkami na najvyššom stupni dohladka
V druhej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a soľou. Prisypeme do pripravenej zmesi a opäť vyšľaháme dohladka
Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyšším okrajom (30x40 cm) a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rúre predhriatej na 170 stupňov cca 10 minút
Kým sa cesto pečie, pripravíme si mrveničku. V kastróliku rozpustíme maslo. V mise zmiešame cukor, vanilkový cukor a kokos. Do toho vylejeme roztopené maslo a zamiešame
Na predpečený korpus dáme po tých 10 minútach mrazené ovocie a rovnomerne nasypeme mrveničku. Koláč dáme späť do rúry dopiecť na cca 20 minút
Ak máte teplovzdušnú rúru, postačí aj 160 stupňov. Kokosová mrvenička by mala chytiť jemnú hnedú farbu. Hotový koláč nechajte trochu vychladnúť a podávajte