REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WeEOoGP9XMl0TJL4X9Wh/8146fae281c8385fb55361a6c44a2c.jpeg)
Koláč s hruškami z bezlepkovej múky
V kuchyni a pri pečení rada experimentujem. A tak vznikol aj tento koláč, do ktorého som sa rozhodla použiť bezlepkovú tapiokovú múku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 80 g tapioková múka
- 100 g ryžová múka
- 40 g vanilkový proteín
- 40 g erythrytol vanilka
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 čl sóda bikarbóna
- 1 čl škorica
- 1 čl perníkové korenie
- 1 pl karob
- 150 ml mlieko
- 2 vajce
- 2 hruška
- čerešňový džem
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešame suché ingrediencie. Primiešame mlieko a žĺtky. Hrušky očistíme a nastrúhame na hrubo. Nastrúhané hrušky primiešame do cesta. Na záver vyšľaháme sneh z bielkov, ktorý vmiešame do cesta. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.
2. Krok
Po dopečení zrežeme nerovný povrch. Koláč potrieme hrubšou vrstvou džemu a na vrch rozmrvíme zrezané cesto.