REKLAMA
Koláč s pudingom a ríbezlami
Ríbezle používam rada do koláčov, pretože samotné nám až tak nechutia a počas sezóny ich nestíhame jesť. Ak ich máte veľa, vyskúšajte tento koláč na plech doplnený o čokoládový puding. Zaujímavý je tiež cestom doplneným o krupicu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 150 g krupice
- 200 ml mlieka
- 3 ks vajcia
- 30 g xylitolu prípadne iného sladidla
- 25 g proteínu alebo sladidlo
- 50 g špaldová hladká múka
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1⁄2 balenia čokoládového pudingu
- 200 ml mlieko
- ríbezle
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Krupicu zalejeme mliekom a necháme približne 15 minút odstáť.
2. Krok
Žĺtky vyšľaháme so sladidlom. Prišľaháme krupicu s mliekom. Ďalej primiešame múku s proteínom a práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Krok
Puding uvaríme v mlieku a dosladíme podľa chuti.
4. Krok
Na vrch cesta kladieme kôpky uvareného pudingu a na záver ríbezle. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 20 minút.