Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Koláč s tvarohom a mascarpone
Recept na výborný kysnutý koláč s tvarohom, mascarpone a jahodami.
Ingrediencie
Cesto:
- 330 g hladká múka
- 200 g chlebová múka
- 350 g mlieko
- 20 g droždia
- 100 g cukor
- 1 ks vajce
Plnka:
- 2 ks vanilkové práškové pudingy
- 250 g hrudkový tvaroh
- 250 g mascarpone
- 200 g nakrájané jahody
- 100 g cukor
- 1 ks vajce
Mrvenička:
- 150 g polohrubá múka
- 150 g cukor
- 150 g maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si pripravíme kvások. V troche mlieka, 1 PL cukru rozmiešame droždie a necháme ho chvíľu pracovať.
V miske zmiešame ostatné suroviny na cesto spolu s kváskom. Vypracujeme cesto, ktoré je viac hydratované.
Takto pripravené cesto necháme kysnúť prikryté aspoň 2 hodiny.
Potom ho vyvaľkáme na veľkosť plechu, ktorý sme si vymastili a vysypali múkou.
Cesto na plechu necháme chvíľu podkysnúť a potom naň uložíme plnku a jahody.
Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín okrem jahôd.
Z múky cukru a masla vyrobíme prstami mrveničku, ktorou posypeme vrch koláča.
Takto pripravený koláč s tvarohom a mascarpone pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 45 minút.
Koláč krájajte až po vychladnutí a stuhnutí vrchnej časti.