Koláče s trojitou plnkou a chrumkavou cukrovou kôrkou
Tvaroh, čokoláda a džem. Tri najobľúbenejšie plnky v jednom koláči s chrumkavou cukrovou kôrkou. 😊 Ľahučké, veľmi chutné cesto, podobajúce sa brioškovému, fantasticky ladí s bohatou sladučkou plnkou. U nás doma ich deti zbožňujú😊
Ingrediencie
Cesto
- 500 g múka
- 100 g maslo rozpustené
- 250 ml mlieko
- 1 žĺtok
- 3 pl cukor práškový
- 2 pl Med
- 1 kl soľ
Plnka
- 250 g tvaroh jemný
- 2 pl cukor práškový
- 1 pl puding vanilkový (v prášku)
- 1 bal cukor vanilkový
- čokoláda biela
- čokoláda mliečna
- podľa chuti lekvár (džem)
Na vrch
- 100 ml Hnedý cukor trstinový
- 1 ks bielok
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor a soľ. Pridáme tekuté maslo, žĺtok, med a v mlieku napučané droždie. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto premiesime krátko do tvaru bochníka a dáme cca na 1 h kysnúť na teplejšie miesto. Toto cesto kysne trochu pomalšie, preto tá 1 hodina🙂
Kým cesto kysne, pripravíme všetko ostatné. Na tvarohovú plnku zmiešame tvaroh, 2 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor a 1 kopcovitú PL pudingového prášku. Ďalej vašu obľúbenú marmeládu, najlepšie na pečenie aby nevytiekla. Ďalej bielu a mliečnu čokoládu, ktorú nalámeme na kocky. A napokon na "obalenie" hnedý cukor. Hnedý cukor preto, lebo sa upečie krásne do chrumkava, má chuť podobnú karamelu a výborne to spolu potom aj ladí👍
Nakysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku, rozdelíme ho na 8 rovnakých častí a každé cesto s minimom múky ešte raz premiesime krátko do bochníka. S cestom ihneď pracujeme ďalej. Bochníček vyvaľkáme na hrúbku 4-5 mm, najprv dáme za 1 PL tvaroh, potom čokoládu, džem a po 2-3 kocky čokolády. Cesto poriadne uzavrieme a ukladáme na pomúčenú dosku s uzavretou časťou nadol. Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj video🙂
Po naplnení každý jeden koláč s vrchnou stranou namočíme do bielka a potom následne do cukru, ktorý sa naň krásne nalepí :-) Koláče uložíme na plech s papierom ďalej od seba cukrovou stranou nahor. Následne urobíme do každého koláča nožnicami 3 hlbšie strihy tak, aby sa plnka pozdĺž dala vidieť. Napokon necháme koláče 20 minút podkysnúť a medzitým si predhrejeme aj rúru na 180 °C. Potom koláče pečieme 25 minút. Treba si to radšej sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.
Koláče sú fantastické! Cesto je podobné brioškovému, je ľahučké a veľmi chutné. Plnky je viac než dosť, tak ako sa na jeden koláč patrí :-) No a ako bonus chrumkavý cukrový povrch s nádychom karamelu🙂 Čo viac si priať?? Najlepšie sú v deň pečenia, ale aj na druhý deň sú výborné. Verím, že Vám budú chutiť! Dobrú chuť ;-)
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com