REKLAMA
Koláčiky bez kysnutia
Tento recept by som nazval ako SLANE KYSNUTÉ – NEKYSNUTÉ PEČIVO, nakoľko ho pečieme hneď bez čakania na vykysnutie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Na cesto potrebujeme:
- 250 ml mlieko
- 1 čl cukor
- 20 g droždie
- 50 ml olej
- 1 čl soľ
- 1 čl tzatziki korenie
- 325 g polohrubá múka
Plnka:
- 8 ks sušené paradajky
- 4 pl olej zo sušených paradajok
- Hŕstka olív
- na potretie ziešaný med s chilli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
Cesto pripravíme aktivovaním droždia v teplom mlieku s cukrom. Následne pridáme všetky suroviny a premiesime. CESTO NEMUSÍ KYSNÚŤ!!! Hneď ho rozvaľkáme na 0,5 mm hrúbku do tvaru obdlžníka, natrieme plnkou a rolujeme. Režeme na trojuholníky, ukladáme na plech a potrieme olejom (môžeme aj rozšľahaným vajíčkom). Pečieme pri 175 stupňoch 20-25 minút. Dobrú chuť 😊