Zdroj: Pixabay : congerdesign
"Koláčiky z mletého mäsa" podľa babičkinho receptu Mäsové guľky
Tento recept na mäsové guľky "Hackfleischküchle" je mi mimoriadne blízky, pretože pochádza od mojej starej mamy, ktorá ich vždy pripravovala s veľkou láskou pre celú rodinu. Vždy, keď robím mleté fašírky podľa jej receptu, okamžite si spomeniem na útulné rodinné večere môjho detstva a moja rodina sa už nevie dočkať, kedy si opäť dá mleté fašírky.
Ingrediencie
- 500 g Zmiešané mleté mäso
- 1 Cibuľa
- 1 Chlebová rolka (z predchádzajúceho dňa)
- 2 vajcia
- 2 ČL horčica
- soľ a korenie
- 2 Tablespoon Strúhanka (voliteľné)
- Repkový olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Pri príprave receptu na mletý koláč je potrebné najprv ošúpať a nadrobno nakrájať cibuľu. Znie to jednoduchšie, ako to je. Uistite sa, že ste ju nakrájali na naozaj jemné kocky, aby sa chuť dobre rozložila. Potom namočte žemľu do studenej vody.
Mleté mäso vložte do veľkej misy a pridajte vajcia, horčicu a cibuľu nakrájanú na kocky. Teraz dobre vyžmýkajte žemľu a pridajte ju k mletému mäsu. Zmes ochuťte soľou a korením a všetko dobre premiešajte, kým nevznikne jednoliata hmota. V prípade potreby pridajte trochu strúhanky, aby ste upravili konzistenciu.
Mletú zmes rozdeľte na rovnaké časti a z každej časti vytvarujte placky. Na panvici rozohrejeme olej a mleté placky opečieme z oboch strán dozlatista. Tu je potrebná trpezlivosť - placky sa nesnažte obrátiť príliš skoro, inak by sa mohli rozpadnúť. Mleté placky môžete podávať s ľubovoľnou prílohou.