Zdroj: Pixabay
Konzervovaná balzamiková sladká cibuľová marmeláda
Cibuľová marmeláda je vynikajúca pochúťka, ktorá dodá chuť každému jedlu, či už ide o sendviče, syrové dosky alebo pečené mäso. Táto bohatá, pikantná a sladká marmeláda zaručene spestrí vaše jedlá a stane sa z nej pochúťka, ktorej neodoláte. Domáca výroba, takže viete, že neobsahuje žiadne umelé prísady!
Ingrediencie
- 1 kg červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 4 strúčiky Cesnaku nakrájaného na jemné plátky
- 2 pl olivový olej
- 2 pl balzamikový ocot
- 70 gms hnedý cukor
- 60 ml červené víno
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkom nereaktívnom hrnci na strednom ohni rozohrejte olivový olej.
Do hrnca pridajte cibuľu a cesnak a miešajte, kým nezačnú mäknúť.
Vmiešajte štipku soli a znížte teplotu na minimum. Cibuľu a cesnak nechajte za občasného miešania pomaly variť asi 40 minút, kým neskaramelizujú a nezískajú džemovitú konzistenciu.
Prisypte hnedý cukor a pokračujte v miešaní, kým sa cukor úplne nerozpustí v cibuľovej zmesi.
Prilejte balzamikový ocot a červené víno. Zvýšte teplotu na strednú a nechajte variť.
Po dovarení znížte teplotu a nechajte ju mierne vrieť. Miešajte, kým zmes nezhustne a tekutina sa úplne neodparí.
Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
Pred preložením do čistých sterilizovaných pohárov nechajte marmeládu vychladnúť. Uchovávajte ju v chladničke a spotrebujte do jedného mesiaca.