REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Konzervovaná balzamiková sladká cibuľová marmeláda

Cibuľová marmeláda je vynikajúca pochúťka, ktorá dodá chuť každému jedlu, či už ide o sendviče, syrové dosky alebo pečené mäso. Táto bohatá, pikantná a sladká marmeláda zaručene spestrí vaše jedlá a stane sa z nej pochúťka, ktorej neodoláte. Domáca výroba, takže viete, že neobsahuje žiadne umelé prísady!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg červená cibuľa, nakrájaná nadrobno Pridané do
  • 4 strúčiky Cesnaku nakrájaného na jemné plátky Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 2 pl balzamikový ocot Pridané do
  • 70 gms hnedý cukor Pridané do
  • 60 ml červené víno Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Vo veľkom nereaktívnom hrnci na strednom ohni rozohrejte olivový olej.

2. Krok

Do hrnca pridajte cibuľu a cesnak a miešajte, kým nezačnú mäknúť.

3. Krok

Vmiešajte štipku soli a znížte teplotu na minimum. Cibuľu a cesnak nechajte za občasného miešania pomaly variť asi 40 minút, kým neskaramelizujú a nezískajú džemovitú konzistenciu.

4. Krok

Prisypte hnedý cukor a pokračujte v miešaní, kým sa cukor úplne nerozpustí v cibuľovej zmesi.

5. Krok

Prilejte balzamikový ocot a červené víno. Zvýšte teplotu na strednú a nechajte variť.

6. Krok

Po dovarení znížte teplotu a nechajte ju mierne vrieť. Miešajte, kým zmes nezhustne a tekutina sa úplne neodparí.

7. Krok

Dochuťte soľou a korením podľa chuti.

8. Krok

Pred preložením do čistých sterilizovaných pohárov nechajte marmeládu vychladnúť. Uchovávajte ju v chladničke a spotrebujte do jedného mesiaca.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3616 receptov