REKLAMA
Zdroj: Canva
Kôprová omáčka ako od babičky
Pripravte si klasickú poctivú kôprovú omáčku ako od babičky. Výborne sa hodí s mäsom a knedľou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 15 g čerstvý kôpor
- 300 ml plnotučné mlieko
- 180 ml šľahačka
- 2 pl kryštálový cukor
- 1 pl ocot
- 800 ml bujón
- 70 g maslo
- 2 pl múka
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Pripravíme si zápražku. Na panvici roztopíme maslo a pridáme k nemu múku. Miešame chvíľu na strednom ohni, kým múka nezačne hnednúť.
2. Krok
Potom prilejeme na panvicu postupne mlieko a metličkou ho poriadne rozmiešame.
3. Krok
Následne prilejeme vývar - buď hovädzí alebo zeleninový a kôprovú omáčku dochutíme soľou a korením.
4. Krok
Pred koncom varenia do tejto klasickej poctivej kôprovej omáčky prilejeme smotanu na šľahanie a varíme ešte 3 minúty.
5. Krok
Nasekaný kôpor, kryštálový cukor a ocot pridávame do omáčky úplne na záver a všetko spolu necháme ešte 1 minútu prevariť.