REKLAMA
Zdroj: phbcz from Getty Images
Kôprová omáčka od babičky
Tradičná slovenská kôprová omáčka, ktorá je vynikajúca na prílohu k vareným zemiakom alebo mäsovým pokrmom. Príprava je jednoduchá a rýchla.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 strúčiky cesnak
- 2 Lyžice múka
- 2 Lyžice kôprová vňať
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 1⁄2 čajová lyžička mletý čierny korenie
- 1 Lyžice olej
- 250 ml mlieko
- 1 Lyžice ocot
- 1 Lyžice cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Strúčiky cesnaku ošúpeme a nasekáme na drobno.
2. Krok
Na panvici rozpálime olej a pridáme nakrájaný cesnak.
3. Krok
Potom pridáme múku a za stáleho miešania pridáme mlieko.
4. Krok
Do zmesi pridáme kôprovú vňať, soľ, korenie, ocot a cukor a všetko necháme povariť do zahustenia.