REKLAMA
Kôprová omáčka s hovädzím mäsom
Príprava :10 minút
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 čl vegeta
- 3 ks bobkový list
- 1 kg hovädzie predné
- 2 ks mrkva
- 1 ks Cibuľa
- 5 ks nové korenie
- 15 ks celé čierne korenie
- 2 čl soľ
- 1 pl maslo
- 1 pl hladká múka
- 500 ml Vývar z mäsa
- 200 ml Smotana na šľahanie mlieko
- 2 čl kryštálový cukor
- podľa chuti kôpor
- 1 podľa počtu ľudí vajíčko
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
MÄSO: Umyté mäso vložíme do hrnca, pridáme ostatné suroviny a zalejeme studenou vodou tak, aby bolo mäso ponorené.. Varíme na miernom ohni 2,5 hodiny..
2. Krok
OMÁČKA: V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a minútu miešame. Postupne pridávame vývar a s habarkou miešame aby sa nám neurobili hrčky. Varíme na miernom ohni 20 minút..
3. Krok
Po 20 minútach pridáme smotanu / mlieko /a necháme ju prejsť varom. Na záver pridáme ocot, cukor, nadrobno nakrájaný kôpor a dochutíme soľou..
4. Krok
Vychladnuté mäso nakrájame na plátky
5. Krok
Vajíčko rozpolime a pridáme na tanier , podávame s knedľou .
6. Krok
Dobrú chuť :-)