REKLAMA

Zdroj: monica-photo by Getty Images

Korenistý diviačí guláš

Klasický diviačí guláš, ktorý sa pripravuje s červeným vínom, koreňovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideálny pre chladné zimné dni a špeciálne príležitosti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g Divina mäso (jeleň, srnka alebo diviak) Pridané do
  • 200 g cibule Pridané do
  • 2 PL maslo Pridané do
  • 200 g mrkiev Pridané do
  • 100 g zeler Pridané do
  • 1 Kus strúčik cesnaku Pridané do
  • 350 ml červené víno Pridané do
  • 350 ml Diviakový vývar Pridané do
  • 2 Kus bobkové listy Pridané do
  • 1 Čajová lyžička borievka Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 1 Štipka Čierny korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Na prípravu diviakového gulášu nakrájajte divinu na približne 2 cm veľké kocky. Cibuľu, mrkvu a zeler ošúpte a nakrájajte na hrubé kocky. Cesnak jemne nakrájajte.

2. Krok

Rozohrejte maslo v veľkom hrnci a opečte v ňom mäso zo všetkých strán. Vyberte mäso z hrnca a odložte ho na stranu.

3. Krok

Na rovnakej panvici opražte cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak, kým nie sú mäkké. Mäso znovu vložte do hrnca.

4. Krok

Pridajte červené víno, divinový fond, bobkové listy a borievky a priveďte všetko do varu. Znížte teplo a nechajte guláš dusiť 2 hodiny.

5. Krok

Diviakový guláš dochutiť soľou a korením a podávať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov