Zdroj: monica-photo by Getty Images
Korenistý diviačí guláš
Klasický diviačí guláš, ktorý sa pripravuje s červeným vínom, koreňovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideálny pre chladné zimné dni a špeciálne príležitosti.
Ingrediencie
- 800 g Divina mäso (jeleň, srnka alebo diviak)
- 200 g cibule
- 2 PL maslo
- 200 g mrkiev
- 100 g zeler
- 1 Kus strúčik cesnaku
- 350 ml červené víno
- 350 ml Diviakový vývar
- 2 Kus bobkové listy
- 1 Čajová lyžička borievka
- 1 Štipka soľ
- 1 Štipka Čierny korenie
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu diviakového gulášu nakrájajte divinu na približne 2 cm veľké kocky. Cibuľu, mrkvu a zeler ošúpte a nakrájajte na hrubé kocky. Cesnak jemne nakrájajte.
Rozohrejte maslo v veľkom hrnci a opečte v ňom mäso zo všetkých strán. Vyberte mäso z hrnca a odložte ho na stranu.
Na rovnakej panvici opražte cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak, kým nie sú mäkké. Mäso znovu vložte do hrnca.
Pridajte červené víno, divinový fond, bobkové listy a borievky a priveďte všetko do varu. Znížte teplo a nechajte guláš dusiť 2 hodiny.
Diviakový guláš dochutiť soľou a korením a podávať.