Kotlíkový guláš
Kotlíkový guláš je tradičné jedlo, ktoré sa pripravuje v kotlíku na otvorenom ohni alebo vo veľkom hrnci priamo na sporáku.
Ingrediencie
- 800 Hovädzie mäso
- 2 kúsok Cibuľa
- 2 Cesnak
- 2 ks papriky
- 2 Paradajkový pretlak
- 1 Mletá sladká paprika
- 1 Lyžice kmínu
- 1 majoránka
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky.
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Papriku nakrájajte na pásiky.
Do kanvice nalejte olej a zahrievajte ho na miernom ohni.
Do rozpáleného oleja pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatista.
Potom pridajte mäso a orestujte ho do hneda.
Pridajte papriku, sladkú papriku, rascu, majorán, soľ a korenie a všetko spolu premiešajte.
Potom pridajte paradajkový pretlak a vodu a varte na miernom ohni približne 2 hodiny.
Počas varenia podľa potreby prilievajte vodu a občas premiešajte.
Keď zostáva približne posledných 30 minút, pridajte očistené a nakrájané zemiaky.
Guláš podľa chuti osolíme a okoreníme.