REKLAMA
Krabie krokety so zázvorovou majonézou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
Suroviny
- 60 g strúhanka
- petržlen
- 360 g krabie mäso
- 2 polievková lyžica majonéza
- 1 polievková lyžica dijonská horčica
- 2 kus vajce
- 1 polievková lyžica worcesterská omáčka
- soľ
- celé čierne korenie
- 2 polievková lyžica rastlinný olej
- 40 g maslo
Zázvorová majonéza
- 3 polievková lyžica majonéza
- 1 polievková lyžica voda
- čerstvý zázvor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Do mixéra dáme 30 g strúhanky, petržlenovú vňať, krabie mäso, majonézu, horčicu, vajíčka a worcestrovú omáčku. Zmes mixujeme približne 30 sekúnd. Základ na krokety dáme na 30 minút vychladiť.
2. Krok
Zázvorová majonéza: približne 2 cm kúsok čerstvého zázvoru nastrúhame nadrobno. K nastrúhanému zázvoru primiešame majonézu a lyžicu vody.
3. Krok
Z vychladenej mäsovej zmesi formujeme vlhkými rukami krokety. Mali by byť 3-4 cm veľké a mierne sploštené.
4. Krok
Na panvici rozohrejeme maslo so zeleninovým olejom. Krokety vyprážame z oboch strán približne 3 minúty. Keď majú peknú zlatistú farbu, sú hotové. Servírujeme ich na papierovom obrúsku so zázvorovou majonézou.