REKLAMA
Králik na paprike
Králik na paprike je tradičné slovenské jedlo, ktoré vyniká svojou jedinečnou chuťou a vôňou. Je to skvelý recept na spoločné rodinné obedy alebo večere.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks celý králik
- 2 ks stredne veľké cibule
- 4 pl oleja
- 2 pl mletej papriky
- 2 pl mletého čierneho korenia
- 2 ks stredne veľké mrkvy
- 5 strúčikov cesnaku
- Soľ podla chuti
- 3 Lyžice paradajkového pretlaku
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Králika nakrájame na menšie kusy. Cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Cesnak olúpeme a pretlačíme.
2. Krok
Na panvici rozpálime olej a pridáme cibuľu, mrkvu a nakoniec cesnak. Všetko spolu restujeme.
3. Krok
Následne zeleninu posypeme mletou paprikou a po minúte pridáme kúsky králika. Mäso z oboch strán orestujeme.
4. Krok
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme paradajkový pretlak a vlejeme toľko vody, aby boli kúsky králika ponorené.
5. Krok
Všetko premiešame, privedieme k varu a necháme dusiť pod pokrievkou na miernom ohni asi 90 minút. Počas dusenia občas premiešame.