REKLAMA
Krehký koláč s rebarborou
Je sezóna rebarbory. Krehké cesto, rebarbora a puding, to sú suroviny, ktoré sa k letnému koláču hodia. Šťavnatý koláčik kyslastej chuti s pudingom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
25
Suroviny
- 200 g múka
- 150 g studené maslo
- 1 žĺtko
- 60 g cukor
- 2 pl studená voda
PLNKA
- 600 g rebarbora
- 100 g cukor
- 1 pl škorica
- 1 ks vanilkový puding
- 400 ml mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Z múky, masla, cukru a vody pripravíme krehké cesto. To dáme na cca pol hodiny do chladničky, potom ho vyberieme a rozvaľkáme, dáme na plech, vyložíme aj boky plechu.
2. Krok
Rebarboru očistíme a nakrájame ju na centimetrové kúsky. Zasypeme cukrom a škoricou, premiešame a neskôr ju dáme na cesto. Zarovnáme.
3. Krok
Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku vytvoríme puding, ten vylejeme na rebarboru a takto pripravený koláč dáme piecť.