REKLAMA

Krehký koláč s rebarborou

Je sezóna rebarbory. Krehké cesto, rebarbora a puding, to sú suroviny, ktoré sa k letnému koláču hodia. Šťavnatý koláčik kyslastej chuti s pudingom.

REKLAMA
Rebarbora ako svieža vzpruha: Do akých receptov sa hodí a prečo ju jesť v máji?

Recept nájdeš v tomto článku

Rebarbora ako svieža vzpruha: Do akých receptov sa hodí a prečo ju jesť v máji?

Ingrediencie

porcií
25

Suroviny

  • 200 g múka Pridané do
  • 150 g studené maslo Pridané do
  • 1 žĺtko Pridané do
  • 60 g cukor Pridané do
  • 2 pl studená voda Pridané do

PLNKA

  • 600 g rebarbora Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 1 pl škorica Pridané do
  • 1 ks vanilkový puding Pridané do
  • 400 ml mlieko Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z múky, masla, cukru a vody pripravíme krehké cesto. To dáme na cca pol hodiny do chladničky, potom ho vyberieme a rozvaľkáme, dáme na plech, vyložíme aj boky plechu.

2. Krok

Rebarboru očistíme a nakrájame ju na centimetrové kúsky. Zasypeme cukrom a škoricou, premiešame a neskôr ju dáme na cesto. Zarovnáme.

3. Krok

Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku vytvoríme puding, ten vylejeme na rebarboru a takto pripravený koláč dáme piecť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov