REKLAMA
Krémová cesnačka s krutónmi, syrom a pažítkou
Rýchla a chutná krémová cesnačka, na ktorej si s istotou pochutíš.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 ks hlavička cesnaku
- 4 ks zemiaky (stredne veľké)
- 1 pl maslo
- 250 ml smotana na varenie
- 11⁄2 l zeleninový bujón
- 1 čl soľ
- pažítka
- strúhaný syr
- krutóny/pečená bageta
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Pripravíme si všetky suroviny - zemiaky a cesnak očistíme. Maslo rozpustíme v hrnci a pridáme nakrájaný cesnak, ktorý orestujeme (zlatistá farba).
2. Krok
Pridáme vývar, zemiaky, podľa chuti dokoreníme a varíme na MIERNOM ohni až kým zemiaky nezmäknú.
3. Krok
Polievku mixujeme, kým nebude mať krémovú konzistenciu.
4. Krok
Cesnačku posypeme krutónmi a strúhaným syrom a na záver dozdobíme (čerstvou) pažítkou.
5. Krok
Dobrú chuť!