Krémová cesnaková polievka
S vegetariánskou cesnakovou krémovou polievkou môžete posilniť svoj imunitný systém a navyše je rýchlo uvarená. Veľa cesnaku sa podusí s cibuľou, obohatí vývarom a smotanou. K tejto jesennej polievke sa výborne hodia chrumkavé krutóny.
Ingrediencie
- 2 kus zemiak
- 1 Cibuľa biela
- 1 Pór veľký
- 2 Celé hlavičky cesnaku
- 1.3 l slepačieho bujónu
- 120 ml Tučná smotana
- 120 ml olivový olej
- 1⁄2 ČL sušený tymián
- 50 gr čerstvá nasekaná petržlenová vňať
- 0 biely chlieb
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu cesnakovej polievky nakrájajte cibuľu a pór. Cesnak ošúpte a nasekajte nahrubo.
Zdroj: Youtube
Do hrnca na cesnakovú polievku pridajte pol šálky olivového oleja a orestujte cibuľu s pórom. Pridajte nasekaný cesnak a varte asi 15 minút.
Zdroj: Youtube
Dva zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridajte ich do hrnca spolu s tymiánom a cibuľou.
Zdroj: Youtube
Pridajte kurací vývar, soľ a korenie a polievku varte približne 25 minút. Po uvarení pridajte smotanu a polievku rozmixujte v mixéri.
Zdroj: Youtube
Chlieb nakrájajte na kocky a opečte na olivovom oleji dohneda. Čerstvú petržlenovú vňať nasekáme a vmiešame do cesnakovej polievky.
Zdroj: Youtube
Cesnakovú polievku nalejte do misiek, posypte krutónmi a podávajte. Je to rýchla, chutná, zdravá a vegetariánska polievka.
Zdroj: Youtube