REKLAMA
Krémová hrášková polievka s pancettou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 3 jarná cibuľa
- 500 ml voda
- 1 kocka slepačieho bujónu
- 700 g lúpaného hrášku
- 300 ml smotany na šľahanie
- 3 mätové lístky
- soľ a korenie
Čipsy z pancetty
- 1 polievková lyžica olivový olej
- 3 plátky slanina
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Ako prvé pripravíme pancettové čipsy. Na menšej panvici rozohrejeme olivový olej. Plátky pancetty rozkrojíme na 3 menšie časti, ktoré pražíme dovtedy, pokiaľ nie sú zlatisté a chrumkavé. Následne ich vyberieme na kuchynskú servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
2. Krok
Očistenú jarnú cibuľku rozpolíme a vložíme ju do hrnca. Pridáme vodu, bujón a lúpaný hrášok. Zmes privedieme do varu a varíme približne 30 minút.
3. Krok
Pred koncom varenia do polievky pridáme smotanu na šľahanie a rozmixujeme ju na hustý krém.
4. Krok
Hotovú hráškovú polievku servírujeme posypanú pancettovými čipsami. Môžeme ju tiež dozdobiť trochou smotany na šľahanie a mätovými lístkami.