Zdroj: Mix and Match Studio from Canva
Krémová polievka s fialovými zemiakmi
Krémová polievka z fialových zemiakov je ideálnou voľbou pre všetky gurmánske duše, ktoré hľadajú niečo iné a originálne. Fialové zemiaky pridajú polievke zaujímavú farbu a výbornú chuť.
Ingrediencie
- 500 g fialových zemiakov
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 Lyžice masla
- soľ a čierne korenie
- nasekaná petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Fialové zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno.
Na panvici roztopíme maslo, pridáme na ňu nakrájanú cibuľu s cesnakom a orestujeme ich dozlatista.
K orestovanej zelenine pridáme nakrájané fialové zemiaky a všetko spolu orestujeme ešte pár minút.
Potom prilejeme zeleninový vývar, osolíme, okoreníme a necháme všetko spolu povariť, dokým nie sú zemiaky mäkké.
Keď sú zemiaky mäkké, mixérom rozmixujeme polievku do hladka.
Na konci prilejeme do polievky smotanu na varenie, premiešame ju a necháme ešte chvíľu povariť.
Pred podávaním polievku ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Túto skvelú krémovú polievku s fialovými zemiakmi podávame s opečenými kúskami chleba.